Sanseveria, dat is Els De Meyer.

Els zit als kind en tiener de hele dag met de neus in de boeken, zich niet bewust van de wereld rond zich, helemaal opgeslorpt door het verhaal.

Een talenopleiding ligt voor de hand en dat wordt Romaanse taal- en letterkunde aan de universiteit van Gent. Die vult Els later aan met het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid.

Els’ carrière meandert, maar ze blijft altijd met taal bezig. Eerst als corrector bij Directo, daarna als naamspecialist bij Remarkable en uiteindelijk als vertaalcoördinator en technical writer bij SGS Documentation Services.

Vanaf 2006 stapt Els in de onderwijswereld. Ze maakt deel uit van de vakgroep Taal en Communicatie van de UGent, waar ze meewerkt aan gerichte wetenschappelijke projecten rond solliciteren en digitale leeromgevingen. Ze geeft Frans aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs, de Sint-Bavohumaniora, de UGent (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) en de Arteveldehogeschool (Bachelor Communicatiemanagement), allemaal in Gent.

In 2010 slaat Els resoluut de weg in van het woord, de tekst, de taal en wordt ze Sanseveria. Een schrijf- en tekstbureau dat zich bezighoudt met eindredactie, copywriting en vertaling.